Noordwijkse huurwoningen ’levensloopbestendiger’

Scootmobieloplaadpunt.© Foto NWS

Noordwijk

De Noordwijkse Woningstichting maakt tien wooncomplexen beter toegankelijk voor bewoners die slecht ter been zijn. Hiermee is een bedrag van ruim 133.000 euro gemoeid, dat gezamenlijk door de gemeente Noordwijk en de NWS wordt betaald.

Bij de tien geselecteerde complexen is door een externe deskundige bekeken wat er technisch mogelijk en wenselijk is. Het gaat daarbij om het wegnemen van barrières zoals drempels en verhoogde stoepranden, maar ook om het aanbrengen van voorzieningen als elektrische deuropeners, een scootmobielstalling met oplaadpunten, opritten en drempelhulpen.

Voor de helft van het benodigde bedrag van ruim 133.000 euro is inmiddels een subsidie door het Noordwijkse college van B en W beschikbaar gesteld. Het restant wordt door de Noordwijkse Woningstichting aangevuld.

De Noordwijkse wooncomplexen die nu levensloopbestendiger worden gemaakt staan aan de Peterhof, Leon Senfstraat/Ludolph Berkemeierstraat, Van de Mortelstraat, Gladiolusstraat, Van Leeuwenstraat, Hoogwakersbosstraat, Bonnikeplein, Binnenweg, Extersslop en De la Bassecour Caanstraat (Eendracht).

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.