Kampschreur sportman van het jaar in Leiderdorp

Kampschreur sportman van het jaar in Leiderdorp
© archieffoto
Leiderdorp

Zitskiër Jeroen Kampschreur is uitgeroepen tot Sportman van het Jaar in Leiderdorp. Bij de vrouwen ging de prijs naar waterpolo’ster Rozanne Voorvelt.

Dat Kampschreur tijdens het gala van de Stichting Sportpromotie Leiderdorp in Zalencentrum A4 de prijs in ontvangst mocht nemen, was niet verbazend. Bij het WK paraskiën in Italië won de 18-jarige Leiderdorper dit jaar drie gouden medailles. Hij werd al onderscheiden als ereburger van zijn dorp, heeft zijn zinnen gezet op deelname aan de Paralympics, volgend jaar in Pyeong Chang, en hoopt zondag op een nominatie voor de titel ’paralympisch sporter van het jaar’.

Sportvrouw Rozanne Voorvelt is nog maar 16 jaar, maar werd vorige maand al voor de eerste keer opgeroepen voor de selectie van het Nederlandse vrouwenpoloteam. De poloster van ZVL speelde al in Oranje onder 17.

Talent van het jaar werd bij de meisjes de 10-jarige jeugdkampioen marathonschaatsen van Zuid-Holland Angel Daleman en bij de jongens de 16-jarige turner Diede Rozeboom. RCL werd sportclub van het jaar en de Dames 1 van RCL sportteam van het jaar.

Meer nieuws uit Leiden

Keuze van de redactie