Proef reizen met je bankpas op traject Leiden-Den Haag in voorbereiding

© Foto ANP

ANP
LEIDEN

Enkele grote banken en creditcardbedrijven bereiden een proef voor waarbij je met je bankpas of creditcard kan reizen in het openbaar vervoer. Zoals het er nu naar uitziet, is het de bedoeling dat de proef gaat plaatsvinden op het NS-traject Leiden - Den Haag en in Haagse trams van de HTM.

De bedoeling is dat reizigers straks kunnen in- en uitchecken met hun betaalkaart, waarbij de reiskosten automatisch worden afgeschreven. De technologie werkt met de NFC-chip die in bankpassen zit.

Volgens een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland, die meewerkt aan de voorbereidingen voor deze proef, is alles in de voorbereidende fase. ,,Dus ik sluit niet uit dat er nog wijzigingen komen in de opzet ervan", zegt de woordvoerder naar aanleiding van een bericht in het AD.

De bedoeling is dat de pilot nog dit jaar van start gaat. ,,Als die succesvol is, dan betrekken we de gezamenlijke ov-bedrijven erbij en rollen we het initiatief landelijk verder uit", aldus de woordvoerder.

Bij de proef zijn ook de NS en Translink betrokken. Dinsdag werd nog bekend dat een proef om te betalen voor reizen met de mobiele telefoon, uitgevoerd door Translink, is mislukt.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.