Eigenaren restaurant de Gekroonde Brasem in Oude Wetering gered van brand door hond Angel

Het restaurant aan het Braassemermeer op archiefbeeld.© Hielco Kuipers

Annelies Karman
Oude Wetering

Angel heeft haar baasjes gered, die om 2.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag boven hun restaurant de Gekroonde Brasem lagen te slapen. De chihuahua moet gemerkt hebben dat er in de keuken beneden brand was, en blafte de slapende mensen wakker.

,,Niemand heeft wat'', zegt eigenaar Frans Noordermeer opgelucht. ,,Dat is het belangrijkste.''

Zijn echtgenote dacht dat Angel hoge nood had, en ging met haar naar buiten. Toen zag ze dat er brand was in de keuken. ,,Angel had het echt door'', is de overtuiging van Noordermeer. ,,Het gebeurde allemaal in een tijdsbestek van vijf minuten.''

Het restaurant aan het Braassemermeer heeft veel rookschade. Komende week wordt er hard aan gewerkt, zodat de Gekroonde Brasem waarschijnlijk komend weekend weer open kan.

,,Voor drankjes in ieder geval'', vermoedt Noordermeer. ,,We hopen dat de keuken dan ook weer open kan, maar dat weten we nu nog niet zeker. Het komt uiteindelijk goed.''

De brand is in de wasmachine ontstaan. Die is van binnenuit uitgebrand, weet de restaurant-eigenaar. Het apparaat is vlakbij de keuken en stond waarschijnlijk nog aan, of in ieder geval stond er stroom op.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.