Voorschoten ’97 en ASC in mineur

Welmoed de Lang
Voorschoten

Zowel ASC als Voorschoten ’97 had niets aan de uitslag van zondag. De eerste moet ondanks de verrassende 2-3 overwinning alsnog nacompetitie spelen, de tweede dreigt de nacompetitie ermee mis te lopen.

,,De periodetitel lag voor het grijpen, maar we hebben het zelf weggegeven. Als je een prijs kan pakken moet je 200% geven. Ik miste bij ons beleving”, aldus Voorschoten-trainer Huib van Oostrom Soede gefrustreerd.

Naast hem voor de kantine zat ASC-trainer Kevin van de Geest, die zich wel in de teksten van zijn collega kon vinden. Zijn ploeg voetbalde weliswaar veel vrijer, maar de zege kwam voor de derdeklasser uiteindelijk te laat. ,,Ik zei van tevoren dat we nog een halve procent kans hadden om de nacompetitie te ontlopen. Maar doordat concurrent WVC gewonnen heeft is die kans nu verkeken. Het was dit seizoen vaak een dun lijntje tussen winst en verlies. Vandaag viel het onze kant op, maar vaak hebben we ook pech gehad. Terwijl we voetballend vaak niet onder doen voor andere clubs.”

Ook tegen Voorschoten ’97 was ASC bereid om te voetballen en weigerde de nummer drie van onderen voor de goal te gaan hangen. Het leverde vooral voor rust een open pot voetbal op, waarbij Voorschoten ’97 toch veruit de beste en meeste kansen kreeg. Niels van den Berg opende na de kwartier dan ook terecht de score. De aanvoerder kreeg de bal nog voor de middenlijn mee van Radenko Nikic en stoof vervolgens ongehinderd het veld over, waarna hij met een stiftje afrondde. ,,Als hij gefilmd was, was hij de wereld over gegaan. Maar bij ons wordt niet gefilmd. Het is ook maar de vraag of iemand in de wereld onze beelden zou willen zien”, grapte Van den Berg cynisch, in de wetenschap dat zijn elftal het heft na de 2-0 van Frank van den Heuvel knullig uit handen gaf.

Nog voor de pauze kwam ASC na een kopbal uit een corner via Casper Wenzel op 2-1, waarna Jerome Rousseau de bal wat gelukkig voor zijn voeten kreeg en 2-2 binnen knalde. Terwijl Voorschoten ’97 na de pauze nog vol de aanval zocht, maakte de spits ook nog 2-3.

ASC moet nu in een poule met twee vierdeklassers bij de eerste twee eindigen om niet te degraderen. Voorschoten maakt nog steeds kans op een (vervangende) periode. De groengelen moeten echter winnen van KDO, dat gisteren de titel pakte.

Voorschoten ’97: Lamrabette, Oerlemans (82. Van der Veldt), Van Veen, Hogewoning, Adriaanse, Van der Maas, Nikic, Kloeke (69. Elligens), Hilders, Van den Berg, Van den Heuvel (76. Wassenaar).

ASC: Oosterhof, Tas, Van Bergen (64. Kroft), Goebel, Schouten, Kuipers, Van Zandwijk, Rousseau, Buijze (87. Laan), Rutten (64. Poort), Wenzel.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.