Ter Leede blijft in de race voor promotie

Patrick Moeke
Sassenheim

Misschien was een 1-1 gelijkspel thuis tegen Odin ’59 in de thuiswedstrijd van de finaleronde van de nacompetitie niet het resultaat waar ze vooraf op hadden gehoopt bij Ter Leede, maar na de wedstrijd had iedereen met een geel-rood hart vrede met de uitslag. De Sassenheimers blijven in de race voor promotie.

Het is nooit prettig om op achterstand te komen, maar al helemaal niet als het in de zon ver boven de dertig graden is en de tegenstander uit de derde divisie komt. Hoofdklasser Ter Leede overkwam het zaterdag al in het eerste kwartier.

Het was de vraag hoe de ploeg van Henk Wisman met deze tegenslag om zou gaan. Zijn team rechtte de rug, trok de stand gelijk en kreeg later zelfs nog mogelijkheden om de wedstrijd te winnen. Zover kwam het niet.

Het spel wat Ter Leede zaterdag op de mat legde, was vergeleken met de wedstrijd van vorige week dinsdag een wereld van verschil. Tegen Staphorst speelden de Sassenheimers misschien wel hun beste wedstrijd van het seizoen.

Slecht

Tegen Odin ’59 was het met name in de eerste helft ver onder de maat, vond ook trainer Henk Wisman. ,,We begonnen heel slecht, hoewel we een paar goede kansen kregen. Er werd niet goed doorgedekt en de spelers van Odin konden hun gang gaan.”

Volgens Wisman speelde de hitte en de wedstrijd van dinsdag daar geen rol in. ,,Ik hou er niet van om naar excuses te zoeken. De tegenstander heeft ook last van de warmte. Om eerlijk te zijn heb ik geen idee waarom het in de eerste helft niet ging zoals we hadden afgesproken.”

De trainer schakelde in de rust over naar een ander plan en ging achterin meer risico nemen. Die omschakeling leidde tot meer kansen en uiteindelijk ook tot succes. Marc de Kruijs werd diep gestuurd, draaide zich vrij en rondde fraai af.

In de slotfase gingen beide ploegen nog op zoek naar het winnende doelpunt, maar de hitte leek fatsoenlijk voetbal onmogelijk te maken. Ook scheidsrechter De Gast zag dat de spelers er volledig doorheen zaten en trok geen blessuretijd bij.

Niet normaal

Anders dan trainer Wisman verkondigde, had Ter Leede-aanvoerder Mike Boelee wél last gehad van de hitte. ,,Dit was niet normaal”, zei Boelee zuchtend, nadat hij een twintigtal minuten op adem was gekomen in de kleedkamer.

,,Maar ik denk dat we vandaag een goede stap in de juiste richting hebben gezet. Natuurlijk, we hadden deze wedstrijd graag willen winnen. Maar ik ben er zeker van dat we deze klus in Heemskerk onder ‘normale’ omstandigheden kunnen klaren.”

Boelee werd vlak voor tijd gewisseld. Hij heeft last van een enkelblessure en speelde de afgelopen wedstrijden met vier pijnstillers in z’n lichaam. ,,Om heel eerlijk te zijn vind ik het niet erg dat het seizoen na volgend weekend is afgelopen’’, sprak hij.

,,Ik moet er alleen niet aan denken dat we net als in de competitie ook straks met lege handen staan. Daar ga ik niet vanuit, want ik ben ervan overtuigd dat wij beter zijn dan Odin ’59. We moeten ons nog één keer met z’n allen opladen. Dan kunnen we er zaterdag een groot feest van maken.”

Ter Leede-Odin ’59 1-1

8. Hardenberg 0-1, 68. De Kruys 1-1.

Scheidsrechter: De Gast. Toeschouwers: 800.

Ter Leede: Constantin, Boelee (82. Vierbergen), Arroyo, Robertson, Kappenberg, Bok, De Kruys, Van Stijn (75. Van den Berg), Ammerlaan, Siali (65. Schreurs), Troost.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.