Onderzoek KNVB naar ’verkeerde’ ABBA-strafschoppen in bekerwedstrijd Lisse

Onderzoek KNVB naar ’verkeerde’ ABBA-strafschoppen in bekerwedstrijd Lisse
Doelman Wesley Storm van FC Lisse is het middelpunt van de feestvreugde nadat hij de zesde penalty van Hoek heeft gestopt.
© Foto Orange Pictures/Marcel van den Bos
LISSE

De voetbalbond KNVB buigt zich donderdag over het verloop van de bekerwedstrijd tussen FC Lisse en Hoek. Het duel tussen de twee amateurclubs in de eerste ronde van het toernooi om de KNVB-beker moest woensdagavond beslist worden via strafschoppen. De scheidsrechter liet die nemen volgens het zogeheten ABBA-principe, waarbij het ene team begint en vervolgens het andere team twee keer achter elkaar aan de beurt is. Dit is echter in strijd met de reglementen van de KNVB, waarin staat dat de strafschoppen om en om genomen moeten worden.

,,We hebben verklaringen opgevraagd bij de scheidsrechter en beide clubs'', zei een woordvoerder van de bond. ,,We onderzoeken nu wat voor gevolgen het heeft gehad en wat we met deze wedstrijd gaan doen.'' De bond wil in de loop van de dag een beslissing nemen, omdat donderdagavond al de loting voor de volgende ronde is.

FC Lisse won de strafschoppenserie met 5-4. De thuisclub miste alleen de eerste penalty, Hoek faalde twee keer vanaf elf meter.

Lees ook: Onderzoek naar arbitrale blunder bij bekerwedstrijd FC Lisse - Hoek

Lees ook: FC Lisse bekert door na strafschoppen [video]

Meer nieuws uit Sport Regionaal