Vrouwen LOHC pakken de koppositie

Tom Mentink
Hockey

De vrouwen van LOHC zijn dicht bij een kampioenschap in de eerste klasse A. Zelf won de ploeg van trainer Eddie Simmons op eigen veld met 3-0 van Athena, terwijl concurrent Amstelveen met 3-3 gelijkspeelde tegen Overbos. De Oegstgeestse formatie is daardoor nu de nieuwe koploper met nog één duel voor de boeg. De voorsprong op nummer twee Amstelveen bedraagt twee punten.

Voor LOHC, dat met een kampioenschap een betere uitgangspositie in de play-offs verschaft, waren Esther Imthorn, Bauke Spoon en Caroline van Duren trefzeker.

In poule B van de eerste klasse heeft Alecto de beste papieren voor de tweede plek, waardoor play-offs voor promotie naar de overgangsklasse binnen handbereik zijn. De Leiderdorpsen walsten in eigen huis over nummer vijf Zwart-Wit heen: 6-0. Esther Dickhoff, Meike van Haeringen (2), Mathilde Dezitter, Anne van Eijndhoven en Fleur Steenbrink zorgden voor de doelpuntenproductie.

,,Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen’’, sprak trainer Jaïr Levie. ,,Op het moment dat het moet. We hebben ons knap hersteld van de afgelopen twee weken.’’

Toen verloor Alecto achtereenvolgens de uitduels met Cartouche (4-2) en De Warande (2-0).

Alphen blijft behouden voor de eerste klasse. Dankzij goals van Maaike Hooghiemstra (2) en Elodie van Oirschot zegevierden de vrouwen van coach Marc Boelens met 0-3 bij DSHC, waardoor zij zeker zijn van de veilige tiende plek.

De mannen van LOHC zijn na de 1-2 thuisnederlaag tegen Laren veroordeeld tot de nacompetitie tegen degradatie. Ook directe degradatie behoort nog tot de mogelijkheden. Om zich op eigen kracht veilig te spelen, moet het team in de laatste speelronde winnen van Union.

Lars Barkmeijer zorgde tegen Laren voor de enige Oegstgeestse treffer.

Alecto versloeg in Leiderdorp middenmoter Pollux met 4-0. Voor rust opende Thomas Dickhoff de score, waarna Bart Zoutendijk, David Looyschelder en Hugo van Donselaar in de tweede helft de voorsprong uitbouwden.

De equipe van Sander Rottier behoudt zicht op een plek in de play-offs. Nummer twee Leonidas moet dan in de slotronde puntenverlies lijden en de Leiderdorpers moeten zelf winnen bij Derby.

Roomburg kwam thuis niet verder dan 1-1 tegen Berkel-Rodenrijs. Jarmo van der Velden schoot de Leidenaars na de pauze nog wel op voorsprong, maar de bezoekers maakten nog gelijk. Het duel stond in het teken van een aantal vertrekkende spelers, onder wie aanvoerder Dominique van Nieuwenhuize, die na dit seizoen overstapt naar het tweede elftal vanwege zijn werk.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.