Alle hoop Alphense Boys vervlogen

Hielke Biemond en Simon Luybé
Zondag eerste klasse

Het laatste sprankje hoop op de titel is bij Alphense Boys vervlogen na een pijnlijke 2-3 thuisnederlaag tegen degradatiekandidaat TAC ’90. Koploper Leonidas won wel en vergrootte de voorsprong tot acht punten.

De Alphenaren kwamen een snelle 0-2 achterstand te boven door treffers van Patrick Krop en Raychelo Fecunda. In de jacht op de winnende treffer ging het diep in blessuretijd mis: TAC ’90 counterde naar 2-3.

Alphense Boys neemt na dit seizoen aanvoerder Cristian Cabrera Ortega over van FC Boshuizen. De Leidse ploeg boekte een onverwacht simpele zege bij Nieuwerkerk (0-2). Eerder dit seizoen bleef de Leidse ploeg op eigen veld steken op 0-0 tegen de middenmoter. ,,Nu hebben we veel kansen gecreëerd en er niet één weggegeven’’, sprak trainer Steef Roodakkers. ,,We waren heel sterk.’’

Brayan Caicedo Mosquera opende na een halfuur spelen de score. De beslissing liet onnodig lang op zich wachten en kwam er in de slotfase via invaller Ronnie de Roode.

In een thuiswedstrijd die voor straf zonder publiek werd afgewerkt, won Hillegom met 3-1 van Soest. ,,Dit is sfeerloos’’, verzuchtte trainer Arend Jan Kranenburg. ,,Er wordt niet gejuicht bij een doelpunt. Je mist de energie van het publiek dat achter je staat.’’

Joris van Dongen opende de score namens Hillegom. Na de gelijkmaker van Soest scoorde Jeroen Dedel in de 85ste minuut. Dave Angevaare bepaalde de eindstand op 3-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.