Omloop Noordwijkerhout als afsluiting van ZZ Circuit

Hielke Biemond
Noordwijkerhout

De Omloop van Noordwijkerhout was eveneens de afsluiting van het Zorg en Zekerheid Circuit. Het circuit begon begin november met de Zilveren Turfloop in Mijdrecht. In totaal bestond het circuit uit acht hardloopwedstrijden, die elk waren onderverdeeld in korte (5 kilometer) midden (10 kilometer) en lange (21 kilometer) afstanden.

Saïd Kanfaoui kwam tijdens de tien kilometer bij de Omloop van Noordwijkerhout als eerste over de streep en verdedigde daarmee met succes zijn eerste plaats in het klassement op de tien kilometer bij de mannen. ,,Voor mijn gevoel heb ik lekker gelopen. Ik had een beetje last van mijn kuit, maar dat hinderde me niet tijdens het lopen’’, aldus de veertigjarige hardloper. Het parcours van de tien kilometer was dit jaar aangepast, maar dat leidde er niet toe dat Kanfaoui een snellere tijd neerzette. ,,De wijziging in de route heeft er niet voor gezorgd dat ik sneller ging lopen. Uiteindelijk ben ik in ruim 34 minuten gefinisht. Geen persoonlijk record, maar dat kwam omdat ik lange tijd de wind tegen had.’’

Op de vijf kilometer mocht Hans van Hateren zich winnaar noemen van het circuit. Bij de vrouwen was dat Silke Schmidt.

De halve marathon van het ZZ Circuit schreef Peter Schrader op zijn naam en Mariska Brittijn was de beste vrouw.

Naast Kanfaoui als beste man, was Marlies Tongerius in minstens vijf wedstrijden gemiddeld de snelste vrouw op de tien kilometer.

Om in aanmerking voor een prijs te komen, moesten minimaal vijf wedstrijden van het circuit uit worden gelopen.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.