Uitstekend werk

Robbert Minkhorst

FC Lisse stond na vorige week nog met lege handen. Op zich geen drama. Toch is het lekker om van die nul af te zijn. Lisse doet al jaren uitstekend werk door met relatief betrekkelijke middelen op topklasseniveau te blijven. Het vakmanschap van Misha Salden was te prijzen, maar ook FC Lisse zelf kan en mag daar trots op zijn. De club is altijd in staat gebleken om de rust te bewaren in moeilijke fases.

Dit jaar krijgt Arjan van der Laan een uiterst moeilijke opgave om met een vrij jonge groep, waarin een echte ’patron’ ontbreekt, op het hoogste niveau te blijven. Tegen RVVH ontstond een, voor ’normale’ toeschouwers, niet hoogstaande partij. Voor mij als trainer daarentegen was het een fascinerende clash tussen de ’dominerende’ Bollenstreekstijl en de Rotterdamse ’reactiestijl’.

Lang leek het erop dat Lisse in het zorgvuldig geslepen Rotterdamse mes zou lopen. Met geduld en een goede organisatie was RVVH de gevaarlijkste ploeg. De 0-1 was een counter uit het boekje. Lisse ging in de slotfase va banque spelen. Diep in de blessuretijd leidde dit gelukkig nog tot de wonderschone gelijkmaker. Het onverwachte punt. zorgde terecht voor een uitbundige vreugde-explosie.

Een belangrijk punt ook in deze openingsfase van de competitie. Een competitie waarin Katwijk zijn draai nog niet heeft gevonden en Rijnsburg na de verrassend overtuigende winst tegen Spakenburg, nu verrassend overtuigend op zijn ’bek’ ging bij DVS’33.

Als de voortekenen juist zijn, kan in deze competitie iedereen van iedereen gaan winnen. Dan is het wel zaak constant de puntjes te blijven sprokkelen. Lisse heeft in de slotfase aangetoond voldoende karakter in de ploeg te hebben. Een eigenschap die nog wel eens goed van pas zou kunnen komen.

Reageren? Twitter: @paulvanderzwaan

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.