Alphense Boys: spitsenkoppel met klik

Haniff Harharah
Huissen

Op de ontdekkingsreis die Alphense Boys dit seizoen te wachten staat, heeft het alvast een eerste souvenir meegenomen. Aan hun rentree in de hoofdklasse hielden de gepromoveerde Alphenaren zondag direct drie punten over.

In de Gelderse stad Huissen (spreek uit: Huusse) hadden ze zo’n twintig minuten tijd nodig om te wennen aan het niveau, voordat RKHVV al met al vrij comfortabel over de knie werd gelegd. En juist in de láátste twintig minuten maakte Alphense Boys het verschil op weg naar de winst (2-4).

De brigade van Aad van den Berg – met keeper Tim van der Linden (Jodan Boys), middenvelder Cristian Cabrera Ortega (FC Boshuizen) en spits Thijs Hoogenboom (FC Lisse) als nieuwkomers in het basiselftal – boog in het eerste uur een vroeg opgelopen 1-0 achterstand om in een voorsprong. Een belangrijke rol was daarbij weggelegd voor Hoogenboom en Patrick Krop.

Het kersverse spitsenkoppel, dat dinsdag in een oefenwedstrijd tegen Valken ’68 (4-0 zege) pas is ’geboren’, bleek op de Blauwenburcht een plaag voor de bewakers in het blauw.

Halverwege het eerste bedrijf strafte Krop slecht uitverdedigen van de Rooms Katholieke Huissense Voetbal Vereniging af met een snoeihard en doeltreffend schot. En vlak na de rust was Hoogenboom na een sierlijke combinatie met Krop het eindstation.

,,Het is natuurlijk leuk dat je bij een nieuwe club komt en meteen belangrijk kan zijn’’, zei Hoogenboom, nadat hij zich in blessuretijd met kramp in zijn kuit moest laten vervangen. ,,En je eerste wedstrijd afsluiten met een overwinning, is helemaal mooi.’’

Ogenschijnlijk hebben Hoogenboom (20), die het afgelopen jaar bij FC Lisse nauwelijks aan bod kwam in de hoofdmacht, en Krop (33) een klik met elkaar.

,,Goede voetballers verstaan elkaar altijd goed in het veld’’, verklaarde Krop enigszins gekscherend. Dan, serieuzer: ,,Ik denk dat wij net even wat andere types zijn. Thijs is nog iets balvaster dan ik. Dat vult elkaar goed aan.’’

Na de 2-2 van RKHVV (een hoekschop die via verdediger Evert Bauman en goalie Van der Linden ongelukkig in eigen doel belandde) toonde Alphense Boys zich in de slotfase slagvaardiger. Een fraaie knal in de kruising van Raychelo Fecunda en een door invaller Nathan Spaan koel afgeronde counter werden de formatie van Frans Koenen (voormalig profvoetballer bij NEC, Newcastle United en Vitesse en oud-trainer ARC en GVVV) fataal.

Voor het na vier jaar weer in de hoofdklasse teruggekeerde Alphense Boys was het een bemoedigend begin. Behalve het hogere niveau maken de rood-witten dit seizoen kennis met de nodige ’nieuwe’ clubs.

Zo staan er nog verre trips naar Gelderland (Gendt, Groesbeek, Silvolde), Drenthe (Assen, Meppel) en Friesland (Heerenveen, Sneek) op het programma.

Krop: ,,Het zijn veel ploegen die ik niet ken, dus ik weet ook niet wat we kunnen verwachten. Mijn gezin is er ook niet blij mee. Maar als je dit ervoor terugkrijgt, ben ik heel blij.’’

RKHVV-Alphense Boys 2-4

8. Boelen 1-0, 22. Krop 1-1, 55. Hoogenboom 1-2, 68. Bauman (e.d.) 2-2, 71. Fecunda 2-3, 90+1. Spaan 2-4.

Scheidsrechter: Erkens. Toeschouwers: 300.

Alphense Boys: Van der Linden; Stiphout, Van Zoest, Bauman, Fecunda; Nouwens, Cabrera Ortega, Ouwendijk; Krop (86. Spaan), Hoogenboom (90+4. Quak), Mailoa (78. Manusama).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.