VVSB mag 1275 supporters meenemen naar kwartfinale in Den Bosch

Vreugde bij VVSB-aanvoerder Vladimir Jozic en trainer Wilfred van Leeuwen na het bereiken van de kwartfinale van de KNVB-beker ten koste van Capelle. Archieffoto Orange Pictures

Hielke Biemond
Noordwijkerhout

Topklasser VVSB krijgt van FC Den Bosch 1275 kaarten voor de kwartfinale van de KNVB-beker. Dat is de uitkomst van onderhandelingen tussen de clubbesturen.

VVSB hoopte met tweeduizend supporters te kunnen afreizen naar de op voorhand historische bekerwedstrijd. Directeur Edward van Wonderen van gastheer FC Den Bosch had aanvankelijk aangegeven het bij 800 kaarten te willen laten: de maximale capaciteit van het bezoekersvak in stadion De Vliet, plus tweehonderd sponsorkaarten. Dat leidde tot een boze reactie van Broekhof.

Vervolgens besloten de besturen tot een mediastilte om in alle rust de kwestie te kunnen bespreken. Dat heeft ertoe geleid dat de gehele Noordtribune, achter het doel, open wordt gesteld voor supporters van de Noordwijkerhoutse club.

Gesteund door 1400 supporters bereikte VVSB vorige maand in het stadion van Excelsior Rotterdam de kwartfinale van de beker ten koste van medetopklasser Capelle (3-2).

De bekerwedstrijd in Den Bosch wordt gespeeld op woensdag 3 februari.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.