Leidse kapper ontkent misbruik 14-jarige

Aad Rietveld
Leiden

,,Het is jullie zieke geest om te denken dat ik zulke dingen doe’’, zei de 40-jarige Leidse kapper Maurice P., toen hij in juli vorig jaar werd verhoord als verdachte van seksueel misbruik van een 14-jarig meisje. Voor de Haagse rechtbank ontkende hij donderdag alles. Maar de officier van justitie vond dat het misbruik wel bewezen was, en eiste een gevangenisstraf van anderhalf jaar.

P. knipte de leden van het gezin al lang, vertelde hij. In 2012 hadden de vader en moeder hem gevraagd of hij niet een baantje voor haar had, zodat zij een huisdier kon betalen. Vanaf dat moment maakte het meisje één keer per week de kapsalon schoon. Van het een kwam het ander. De verdachte en zijn vriendin hielpen de 14-jarige, die thuis problemen had, met haar huiswerk, bakten koekjes met haar, namen haar mee naar pretparken en vierden haar verjaardag. ,,Ze zag ons als vader en moeder.’’

Volgens verdachte was het een seksueel voorlijk vriendinnetje van het meisje, dat haar op het idee bracht dat P. een oogje op haar had. En toen zij een tijdje bij dat vriendinnetje in huis woonde, zou ze onder druk ten slotte hebben gezegd dat zij en de verdachte seks hadden. Een verklaring die zij later weer introk.

Volgens de officier van justitie vormen gesprekken tussen de twee op sociale media als Facebook en Whatsapp en pikante foto’s van het meisje op de telefoon van de verdachte ’meer dan voldoende bewijs’ dat er wel degelijk iets aan de hand was. De verdachte is al drie keer voorwaardelijk vrijgelaten, maar steeds weer opgepakt. ,,Omdat hij steeds weer contact met haar zocht’’, aldus de officier, die meent dat het slachtoffer de man in bescherming neemt.

De verdachte ontkende dat hij ooit seksueel getinte chats met het meisje had gehad. Hij hield het erop dat iemand hem een loer draaide. De rechter was verbaasd, dat de man bij de politie nooit had gezegd dat hij met die chats niets te maken had.

Volgens de advocaat van P., is er van bewijs geen sprake. Zij vroeg vrijspraak. De rechtbank wijst op 3 juli vonnis.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.