Ouders ongerust na incident bij kinderdagverblijf Leiden

Redactie Leidsch Dagblad
leiden

Ouders van peuters op kinderdagverblijf Compagnon in de Leidse Merenwijk zijn ongerust, nadat eigenaar B4Kids de politie onderzoek liet instellen naar een peuter die met een blauwe plekken thuiskwam. De oudercommissie overlegt deze week met de chef van het kinderdagverblijf over de ontstane situatie.

Direct na het incident begin dit jaar, bij een peuter van de groep Apenketting, schorste B4kids twee peuterleidsters. Ouders hoeven daar niets achter te zoeken, het is een vast protocol, stelt een woordvoerster van de overkoepelende organisatie Estro Groep.

Het onderzoek is nu bijna afgerond. Daaruit blijkt volgens Estro dat de twee leidsters vrijuit gaan. De politie bevestigt dat dit inderdaad zo lijkt te zijn. De twee leidsters zijn weer aan het werk, maar in een andere groep. Ouders van kinderen in die groep zijn daar niet gelukkig mee. In de nieuwsbrief waarmee zij zijn geïnformeerd door B4kids, staat ook niet dat de twee leidsters onschuldig zijn.Hoe de peuter aan zijn blauwe plek is gekomen, blijft vooralsnog onduidelijk. Daarom zoekt de politie nog even verder. Volgens B4kids richt dat onderzoek zich op een speeltoestel van het kinderdagverblijf.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.