Opstootje Lange Mare Leiden door overboekt feest

Redactie Leidsch Dagblad
leiden

Een feest bij Four Reasons aan de Lange Mare in Leiden heeft in de nacht van zaterdag op zondag tot problemen geleid. Er waren teveel kaarten verkocht, waardoor op straat een chaotische en grimmige situatie ontstond waarbij de politie moest hardhandig ingrijpen.

De politie kreeg kort na middernacht meerdere telefoontjes dat door de massale toeloop de situatie op straat voor het pand chaotisch werd. Publiek dreigde in de verdrukking te komen en enkele personen kwamen daarbij ten val. Het bleek te gaan om bijna tweehonderd mensen die wel een kaartje hadden voor het feest, maar er niet meer bij pasten omdat de zaal al vol zat. Politie, beveiliging en de organisator besloten daarop geen publiek meer toe te laten.

De mensen lieten zich echter niet wegsturen. Volgens de politie was het publiek agressief en opstandig. Met gebruik van de wapenstok drong de politie het publiek bij Four Reasons weg. Twee personen die lastig bleven doen, zijn aangehouden. Eén van hen werd daarbij gebeten door een politiehond.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.