FC Lisse met tweeledig gevoel na eerste punt

Hennie Kanbier
Lisse

De extra tijd was nodig voor promovendus FC Lisse om het eerste punt te sprokkelen in de tweede divisie. HHC Hardenberg leek de buit binnen te hebben, maar daar dacht de van Swift overgekomen en ingevallen Bas Buimer anders over. De 2-2 van de aanvaller deed minimaal recht aan het spel van de thuisploeg, want eigenlijk mocht enkel de formatie van Robbert de Ruiter aanspraak maken op een goed resultaat.

FC Lisse kreeg voor de pauze al de nodige kansen via Koen Fokkema en Rowdy van der Putten. Zij misten scherpte of moesten hun meerdere erkennen in doelman Sander Danes. De bezoekers, flets acterend en niet er op uit om er een leuke open wedstrijd van te maken, stelden daar voor de pauze vrijwel niets tegenover.

Na de onderbreking waren het toch de bezoekers die tweemaal op voorsprong kwamen. Eerst via Shkodran Metaj en later Koos Werkman. Rik Vermeulen had tussentijds de gelijkmaker op het scorebord gezet. In de terecht bemeten toegevoegde tijd kreeg ‘Lis’ dus alsnog loon naar werken. In de tumultueuze slotfase kreeg uitblinker Martin van Eeuwijk de rode kaart vanwege een in de ogen van de scheidsrechter onbezonnen actie.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.