Thomas Koenis zoekt zijn heil bij Groningen

Thomas Koenis.

Thomas Koenis.© Foto Mike van Bemmelen

Gertjan van Geen
Leiden

Thomas Koenis keert Zorg en Zekerheid Leiden de rug toe. De basketballer keert terug naar landskampioen Groningen.

De 27-jarige center verruilde op voorspraak van coach Eddy Casteels Groningen voor Leiden en speelde twee seizoenen in de Vijf Meihal. Hij is de tweede speler in korte tijd die zijn verblijf niet verlengt. Woensdag meldde Jan Driessen dat hij de optie in zijn contract niet licht. Hij gaat zich concentreren op zijn studie en speelt volgend seizoen voor promotiedivisionist Lokomotief in Rijswijk.

Koenis kreeg (nog) geen nieuwe aanbieding van ZZ voor komend seizoen. ,,We hadden hem graag willen houden, maar hij had de zaken al afgerond met Groningen’’, zegt voorzitter Marcel Verburg. ,,Zo gaan die dingen. Het was een dusdanige aanbieding dat wij er toch niet tegenop had gekund. De kans dat hij zou blijven was niet groter geweest als wij eerder hadden gehandeld. We gunnen het hem en begrijpen het.’’

Koenis viel vrijdag af voor de selectie van het Nederlands team, dat zich voorbereidt op twee kwalificatiewedstrijden voor het WK, dat in 2019 in China wordt gehouden. Omdat Mohamed Kherrazi zich deze zomer niet beschikbaar stelde voor Oranje, is Jessey Voorn is de enige speler van ZZ Leiden in de selectie van bondscoach Toon van Helfteren. Ex-Leidenaars Worthy de Jong en Arvin Slagter horen wel bij de laatste vijftien spelers.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.