Tractor gaat het dorp uit

Tractor gaat het dorp uit. Archieffoto

Redacteur Rijn en Veen
Rijnsaterwoude

Er komt een ventweg tussen de Kerkweg en Vriezenweg in Rijnsaterwoude, ten westen van de N207, om het landbouwverkeer het dorp uit te krijgen. De raadsfracties zijn het hierover unaniem eens.

Al twintig jaar wordt erover gediscussieerd. De grote, zware voertuigen die tussen Alphen en Haarlemmermeer rijden, zijn een gevaar voor fietsende schoolkinderen. ,,We zijn aangenaam verrast’’, zegt dorpeling Hans van der Knijff. ,,We willen echt niet alle trekkers uit het dorp bannen. Maar wel zoveel mogelijk. En dit is de ultieme kans.’’ Nu de N207 wordt verbreed en de provincie een ventweg tussen de Woudsedijk en Kerkweg aanlegt, is het financieel aantrekkelijk voor de gemeente om de parallelweg door te trekken.

Of de weg wordt aangelegd met granulaat of asfalt, daarover is nog niet iedereen het eens. Als de raad kiest voor granulaat, is dat vijf ton goedkoper dan een variant van asfalt. ,,Het heeft echter veel nadelen’’, zegt Van der Knijff. ,,Bij droog weer wordt het een stoffige bende. Als een grote tractor met brede banden dan over de weg dendert en de wind komt uit het westen - wat nogal vaak voorkomt - hebben weggebruikers op de N207 daar last van.’’

Bij nat weer ontstaan kuilen in de weg. Daarom neigen de meeste fracties naar een duurzame weg van asfalt, waarmee men denkt honderd jaar verder te kunnen. Op 17 juni neemt de raad een definitief besluit over de parallelweg.

Meer nieuws uit LD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.