Overtuigende start voor schakers LSG

Jan Bey
Schaken

LSG IntelliMagic heeft in de openingsronde van de landelijke meesterklasse meteen zijn ambitie getoond om voor het landskampioenschap te gaan. In het denksportcentrum te Groningen werd het talentvolle SISSA met 6½-3½ aan de zegekar gebonden door de Leidse schakers.

Captain Edwin van Haastert was opgelucht dat zijn ploeg met een overtuigende zege meteen de koppositie veroverde. ,,We hadden vooraf geen flauw idee hoe SISSA zou opkomen, want ze beschikken over een sponsor en komen dan opeens met Duitse grootmeesters aan de borden’’, vertelde hij. ,,Onze start was wat moeizaam met een 2-1 achterstand en onduidelijke stellingen, maar na de partijwinst van Jan Willem de Jong op een grootmeester en de stand van 2-2 viel alles een beetje onze kant op.”

Die achterstand kwam er overigens na twee remises en een verliespartij van Michiel Bosman tegen de sterke jonge grootmeester Jorden van Foreest. Maar dat was door de Leidse ploeg ingecalculeerd. ,,Dat kan gebeuren’’, aldus Van Haastert.

In de tijdnoodfase bracht hij zelf zijn ploeg op een 2-3 voorsprong en met nog een aantal remises en partijwinsten van Arthur Pijpers en Jelmer Jens gingen de matchpunten mee naar Leiden.

Van Haastert: ,,Ik wil nog niet aan de landstitel denken, maar als we na vijf competitiewedstrijden nog steeds bovenaan staan, ga ik dat wel serieus doen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.