Zwemmer Arno Kamminga ook in Berlijn in topvorm

Marcel Tabbers
Zwemmen

Er lijkt geen eind te komen aan het zwemsucces van Arno Kamminga. Na een goed optreden op het afgelopen wereldkampioenschap op de lange baan, was hij in Berlijn ook weer op dreef.

De Katwijker werd in de finale van de wereldbeker in de Duitse hoofdstad op de 100 meter schoolslag vijfde in een tijd van 57,09 seconden. Eerder verbeterde hij in de ochtendseries zijn persoonlijk record op de 100 meter schoolslag op de korte baan van 59,01 naar 57,42 seconden. Het Nederlands- en Europees record bleef – gevestigd in 2009 - in handen van Robin van Aggele (56,29).

Op de 4x50 meter mixed wisselslag (1.38,41) pakte Kamminga (26,23) met Jesse Puts (rugslag 24,20), Maaike de Waard (vlinderslag 24,91) en Ranomi Kromowidjojo (vrije slag 23,07) een gouden medaille. Vandaag mag Kamminga zich weer meten op de 50 meter schoolslag. Maar dan individueel. Dat gaat gebeuren in de vijfde en snelste serie.

Tamara van Vliet moest op hetzelfde toernooi op een ‘bijnummer’ weer even wennen aan het keerpunt. Voor Van Vliet lag het accent de afgelopen maanden op de lange baan. Op de 50 meter rugslag werd de 22-jarige Oegstgeestse twaalfde in een tijd van 27,90 seconden. ,,Die keerpunten op de korte baan waren dan toch weer even wennen. Los daarvan had ik alleen maar vrije slag getraind. Het moet gaan gebeuren op de 50 vrij.’’ Lachend: ,,Laten we het een lekkere warming-up noemen.’’

Vandaag zijn er eveneens wedstrijden in de Duitse hoofdstad. Komende vrijdag en zaterdag is de derde ronde van het wereldbekercircuit in Eindhoven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.