Schrijfwedstrijd het Leids Pennetje

oplage nhd nhd

De verschillende culturen staan dit jaar centraal in de jaarlijkse schrijfwedstrijd van het Leidsch Dagblad: het Leidsch Dagblad Pennetje. De schrijfwedstrijd wordt alweer voor de zestiende keer georganiseerd. Aan de wedstrijd kunnen kinderen van de basisschool in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar meedoen. Veel scholen uit de regio doen ieder jaar klassikaal mee. De deelnemers strijden om het Leidsch Dagblad Pennetje. En de eeuwige roem natuurlijk!

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘Hallo Wereld – Over verschillende culturen’ en dat is dan ook gelijk het onderwerp van de schrijfwedstrijd. Vorm en onderwerp van de inzending zijn vrij, maar het verhaal moet wel op 1 A4’tje passen en mag maximaal 300 woorden bevatten. Ook mag de tekst van een leuke tekening voorzien worden, hoewel die door de jury buiten de beoordeling gelaten wordt.

Prijzen

Deelnemers worden in twee leeftijdscategorieën ingedeeld: van 8 en 9 jaar en van 10, 11 en 12 jaar. De jury, bestaande uit medewerkers van het Leidsch Dagblad, kiest in elke categorie de beste inzendingen uit. De verhalen van de winnaars (met foto) worden gepubliceerd in het Leidsch Dagblad van zaterdag 27 oktober. Op woensdag 31 oktober is de prijsuitreiking in het gebouw van het Leidsch Dagblad. De winnaars ontvangen, naast het Leidsch Dagblad Pennetje, een T-shirt met daarop hun verhaal of gedicht en een oorkonde. Bovendien stelt boekhandel selexyz kooyker voor iedere winnaar het kinderboekenweekgeschenk Het Akropolis Genootschap en de slag om bladzijde 37 van Tosca Menten ter beschikking.

Meedoen

Inzendingen moeten uiterlijk zaterdag 13 oktober binnen zijn en kunnen gestuurd worden aan: Schrijfwedstrijd Leidsch Dagblad, Postbus 54, 2300 AB Leiden of per mail naar oplage@leidschdagblad.nl. Vermeld hierbij naam, leeftijd, adres, telefoonnummer, emailadres en school. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Toirkens k.toirkens@hdcmedia.nl

Meer nieuws uit LD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.