Zorgen om statushouders minder als Kaag en Braassem iets doet aan bezwaren

Annelies Karman
Kaag en Braassem

Bijna de helft van de inwoners van Kaag en Braassem maakt zich in meer of mindere mate zorgen om statushouders die in de gemeente moeten worden gehuisvest.

Dat blijkt onder andere uit een onderzoek van Necker van Naem. Het onderzoeksbureau vroeg aan de 1030 respondenten ook waar ze zich precies zorgen om maken. ,,Als de gemeente iets doet aan die punten, maakt nog maar 39 procent zich zorgen’’, zegt onderzoeker Evert Wolters.

Het onderzoek is representatief voor Kaag en Braassem, omdat voldoende mensen de vragenlijst invulden. In totaal 1400 keer, waarvan 1030 digitale formulieren na controle geldig bleken te zijn.

Inwoners van de gemeente maken zich het meeste zorgen over de ’andere manier van leven’ bij de vluchtelingen. Daarnaast vinken veel respondenten ’langere wachtlijsten huurwoningen’ en ’het kost geld’ aan als punten van zorg.

65 Procent van de inwoners zijn voor het huisvesten van statushouders of staat er neutraal tegenover, 35 procent is het oneens met deze verplichting vanuit Den Haag.

De link naar de uitkomsten van de enquete staat op de site van de gemeente.

Meer nieuws uit LD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.