Gebrek aan animo nekt lokale televisie

Redacteur Rijn en Veen
oude wetering

Kaag en Braassem zo goed mogelijk in beeld brengen. Dat was het doel van Alwin en Marije Koek uit Oude Wetering, die Text7 in 2008 oprichtten. Maar na vijf jaar is het einde in zicht. De lokale televisie voor de gemeente Kaag en Braassem stopt per 1 mei 2013.

Het begon zo enthousiast, in april 2008. Vanuit de studio in het woonhuis van Alwin en Marije Koek werden uitzendingen verzorgd en internetprogramma’s gemaakt. Ze rekenden hierbij op verslagen en bewegende beelden van sportwedstrijden, toneel- en zangvoorstellingen, aangeleverd door leden van de vele verenigingen die Kaag en Braassem rijk is.

Ondanks de 400 verenigingen die Koek in de toenmalige gemeenten Alkemade en Jacobswoude aanschreef, moest de omroep het de afgelopen vijf jaar alsmaar met minder dan tien vrijwilligers doen. Die ook niet allemaal even handig waren met een camera.

Na het vastleggen van onder meer het bloemencorso, Monsters of Roelofarendsveen en een voorstelling van Popkoor Scala werd daarom niet veel bewegend beeld meer uitgezonden. ,,We moesten het echt hebben van vrijwilligers en verenigingsleden. Een budget hadden we niet’’, zegt Alwin Koek teleurgesteld.

,,Het is jammer’’, zegt Koek. ,,Zes jaar geleden had ik echt iets voor ogen. Beelden van politieke spektakels, cultuur en dorpse activiteiten. Maar het is niet anders.’’ Het is nog niet bekend wat Ziggo van plan is met het lege kanaal dat ontstaat.

Meer nieuws uit LD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.