Sporten bij woonzorgcentrum Foreschate

Marieta Kroft
Voorschoten

Met dank aan het inmiddels overleden echtpaar Huibers dat er vijf jaar woonde, heeft woonzorgcentrum Foreschate in Voorschoten sinds kort een sportplein. Er is een nieuwe jeu de boulesbaan en er zijn diverse fitnesstoestellen speciaal voor ouderen aangebracht.

Ze zijn bedoeld voor de bewoners van het woonzorgcentrum, hun kinderen en kleinkinderen, maar ook voor de cliënten van het Ontmoetingscentrum Dementie, de bewoners van de aanleunwoningen aan de Mulderlaan en de mensen die tijdelijk in Foreschate verblijven. ,,Bij goed weer wordt er al veel gebruik van gemaakt’’, zegt een woordvoerder. Wethouder Inge Nieuwenhuizen verricht woensdag de officiële opening.

Eerbetoon

Het sportplein kon worden betaald uit een legaat van de heer en mevrouw Huibers. Als eerbetoon is het plein naar ze vernoemd: het Huibersplein.

Behalve bewoners en hun naasten overweegt zorgorganisatie Topaz ook leden en vrijwilligers van de Jeu de Boulesvereniging uit te nodigen gebruik te maken van de baan. ,,Dan kunnen ze ook bewoners en cliënten van Foreschate verleiden om mee te doen.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.