Te koop in Lisse: snippergroen met verkeersbestemming

Ed Olivier
Lisse

De gemeente Lisse heeft een stukje snippergroen aan de Visserkade voor 25.000 euro verkocht aan de bewoner van nummer 14. Alleen het bestemmingsplan moet nog even worden gewijzigd van verkeer naar wonen. De gemeenteraad spartelt tegen, maar de nietsvermoedende bewoner heeft er zijn tuin al laten aanleggen.

Wethouder Cees Ruigrok had het in de raadscommissie even benauwd, toen Martijn Tibboel (VVD) begon aan een pleidooi om van het stukje groen aan de Greveling een openbare toegang te maken tot het water. Daar kunnen de Lissenaren die niet het geluk hebben dat ze aan het water wonen dan komen vissen, varen of schaatsen, zei Tibboel.

Zijn PvdA/GroenLinks-collega Guus Mesman viel hem direct bij. ,,Een goed geluid. Zeker voor een VVD’er die toegeeft dat de toegang tot het water in Lisse wel heel erg exclusief is.”

Ook Gerrit Mijland (CDA) en Erik Prins (D66) zagen er wel iets in. Zou de wethouder geen notitie kunnen maken over alle mogelijkheden voor dit plekje, vroeger ze.

Het betreffende stukje grond was ooit bestemd voor een voetgangers- en fietsersbrug over de Greveling. De brug kwam er niet, maar het perceel heeft nog steeds een verkeersbestemming.

Reststukjes

Het is een collegebevoegdheid om reststukjes grond te verkopen, kwam wethouder Evert Jan Nieuwenhuis zijn collega te hulp. Sterker nog, het college van B en W moet hier volgens de meerjarenbegroting elk jaar 100.000 euro uit kloppen. ,,En het stukje groen is al verkocht’’, sputterde Ruigrok. “Het college heeft daar in mei toestemming voor gegeven. Verderop aan de Grevelingstraat, op de locatie Ruigrok-Den Dekker komt een visplek.”

Tibboel kreeg geen antwoord op zijn vraag of dat de gebruikelijke volgorde is: eerst verkopen en dan pas het bestemmingsplan wijzigen.

Het was overigens de bedoeling het stukje groen aan beide buren te verkopen, maar nummer 12 zag er vanaf. Nu is het de bedoeling dit smalle strookje toe te voegen aan de woningbouwlocatie erachter. Misschien vindt een van de toekomstige bewoners het leuk om een eigen pad naar de Greveling te hebben.

Wethouder Ruigrok snapt de opmerking van Tibboel wel, keek hij gistermorgen op de vergadering terug. Maar volgens hem is er niets vreemds gebeurd. ,,Het is vrij gebruikelijk om eerst te verkopen en daarna pas de bestemming te wijzigen.”

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.