Doorzoeking in Alphen aan den Rijn na grote cocaïnevangst

© Foto: Landelijk Parket

Zaandam

Na de vondst van 1125 kilo cocaïne tussen bevroren vis heeft de politie vrijdag een bedrijfspand in Alphen aan den Rijn doorzocht. Het gaat om een pand van een opgepakte Hagenaar die mogelijk een organisatorische rol speelde bij het cocaïnetransport.

De cocaïne werd op 6 juli na een tip ontdekt in een container in de Rotterdamse haven. De container was afkomstig uit Ecuador. Onder leiding van een officier van justitie van het Landelijk Pakket hebben de Fiod en Douane de afgelopen twee weken onderzoek gedaan naar de herkomst en bestemming van de drugs. De vis werd vervoerd naar het bedrijf in Zaandam. De drugs met een waarde van zeker 22 miljoen euro zijn meteen na ontdekking vernietigd.

Een arrestatieteam van de politie heeft vrijdag een inval gedaan bij het bedrijf in Zaandam nadat de container daar was aangekomen. In de loods leken zes verdachten bezig de dozen open te maken. De mannen uit Utrecht, Tiel, Albanië en de Verenigde Staten (28 tot 48 jaar) zijn aangehouden. Ze zouden volgens het Openbaar Ministerie betrokken zijn bij het ophalen van de drugs.

In Den Haag werd een 48-jarige man aangehouden. Zijn bedrijfspanden in Alphen aan den Rijn en ook in Rijswijk zijn door de politie doorzocht, evenals zijn woning in Den Haag en een caravan in Bergambacht. Bij één van de doorzoekingen zijn chemicaliën gevonden. Onderzocht wordt of die voor de productie van synthetische drugs bedoeld waren.

De zeven verdachten worden volgende week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek wordt voortgezet. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.