Eerste open voetbaltraining G-team Alkmania

Alieke Hoogenboom
Roelofarendsveen

Hoewel het plan voor het oprichten van een gehandicaptenteam (G-team) bij voetbalclub S.V. Alkmania uit Roelofarendsveen er al een tijdje ligt, loopt het nog niet storm met de aanmeldingen. ,,Daarom is er binnenkort een open training en gaan we actiever op zoek naar meer talent'', zegt jeugdvoorzitter Marcel Hoogenboom.

Het G-team is voor jongens en meiden vanaf zes jaar die een verstandelijke en of lichamelijke beperking hebben. Op een aangepast niveau kunnen ze toch een balletje trappen. De ploeg bestaat op dit moment uit slechts twee voetballers uit de gemeente Kaag en Braassem. En dat is niet genoeg om wedstrijden te spelen.

,,De twee voetballers die we hebben, kunnen niet wachten om te beginnen'', zegt Hoogenboom. ,,Door de trainingsmiddag hopen we dat de animo groeit en we snel een elftal bij elkaar hebben.''Zodra er voldoende leden zijn, gaat de ploeg meedoen aan de officiële G-jeugdcompetitie van de KNVB en wordt er wekelijks een wedstrijd gespeeld. En zolang het team nog niet groot genoeg is, wordt er in de buitenlucht getraind. ,,Het gaat niet om winst of verlies, maar dat ze lekker kunnen voetballen.''

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.