Bezwarencommissie Alphen: containerhaven moet boete betalen

Annelies Karman
Alphen aan den Rijn

De Alphense containerhaven Alpherium moet de boete betalen die is opgelegd voor het geluidsoverlast. Dat stelt de commissie bezwaarschriften van de gemeente Alphen. De boete kan oplopen tot 2.500 euro per overtreding, met een maximum van 10.000 euro.

Het gaat dit keer om de boete die de haven van Van Uden moet betalen als de containermuur die geluid moet tegenhouden niet compleet is. Steeds moet de wand ’s avonds en ’s nachts drie containers hoog zijn. Zo wordt het geluid voor de omgeving nog enigszins binnen de perken gehouden. De Omgevingsdienst West-Holland heeft verschillende keren gecontroleerd of de muur inderdaad compleet was. Omdat er foto’s zijn van verschillende dagen waarop te zien is dat er een ’gat’ is in de containerwand, heeft de commissie bezwaarschriften besloten dat het bezwaar van Alpherium ongegrond is.

Wand

Marnix Vos van Van Uden zei eerder al in deze krant er nu weer voor te zorgen ,,dat de wand elke avond goed is’’. Al eerder dit jaar werd Alpherium veroordeeld tot een dwangsom voor geluidsoverlast. Toen ging het niet om de containermuur die niet compleet was, maar om te veel herrie. De Omgevingsdienst installeerde zelfs nieuwe apparatuur om de overlast nauwkeuriger te kunnen meten. Eerder won Alpherium namelijk een rechtszaak omdat de metingen van de inspectiedienst niet constant genoeg waren. Daarom werd de nieuwe apparatuur neergezet en werden er daarna meerdere overtredingen geconstateerd. Per overschrijding van dat aantal decibellen moet Alpherium duizend euro betalen met een maximum van een ton.

Alpherium zegt dat het bedrijf er alles aan doet om de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.