Adegeest komt grote achterstand te boven

Hielke Biemond
Honkbal

Het gebeurt zelden dat Adegeest wankelt. De Voorschotense honkbalclub leek gisteren in Gouda zowaar voor de tweede keer dit seizoen onderuit te gaan, maar won toch bij Juwel Art Braves (11-12). Door de benauwde zege blijft de koppositie in de eerste klasse A gehandhaafd.

Sape Wagenaar, een van de gelouterde spelers uit het vriendenteam, sprak van een ’bizarre wedstrijd’ op bezoek bij de nummer drie van de ranglijst.

In de tweede inning ging het helemaal mis: van 0-0 werd het 9-0. In de daaropvolgende inning leidde Sape Wagenaar met een homerun een indrukwekkende inhaalrace in en kwam Adegeest terug tot 9-6. ,,De tegenstander heeft wel aardig geslagen’’, sprak Wagenaar. ,,Maar wij waren over de gehele wedstrijd genomen veel beter.’’

Toch kwam Adegeest in de laatste inning nog op een 11-10 achterstand. Een grote rol in de ontsnapping had werper Niels Harteveld. De voormalig Oranje-international, die vier jaar geleden nog op het WK uitkwam, wordt voorlopig alleen ingezet als het echt nodig is. Harteveld liep vorige week een elleboogblessure op. Dat riep herinneringen op aan de slepende polsblessure - ontstaan door overbelasting - waardoor hij na veel operaties en revalidaties noodgedwongen op een lager niveau ging spelen.

In de eerste klasse B staat Alphians steeds steviger op een degradatieplaats. De nederlaag bij koploper RCH-Pinguins 2 was ingecalculeerd en viel vrijdag ruim uit: 12-2. ,,We hebben op zich niet heel slecht gespeeld’’, zei speler Leon Heystee, die blijft geloven in lijfsbehoud. ,,Maar het klasseverschil was te groot.’’

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.