Protest schoonmakers LUMC

Loman Leefmans
Leiden

Schoonmaakpersoneel in het LUMC houdt woensdagmiddag een protestactie bij het ziekenhuis. Volgens vakbond FNV, die de bijeenkomst initieert, is de werkdruk te hoog. Daar kunnen uiteindelijk ziekenhuispersoneel en ook patiënten onder te lijden krijgen, zo voorspelt de vakbond.

Volgens de FNV kampen de schoonmakers al enige tijd met een ’ongezond hoge werkdruk’ en ze hebben daar al enkele keren tegen geageerd.

De druk dreigt verder toe te nemen doordat schoonmaakbedrijf Hago Zorg een deel van het personeel wil overplaatsen naar andere ziekenhuizen in de regio. Daardoor moet het werk bij het LUMC met minder mensen worden uitgevoerd.

De ’schoonmaakactie’ heeft van 13.30 tot 15.00 uur plaats bij het Poortgebouw aan de Rijnsburgerweg waar ongeveer 130 leden worden verwacht.

Volgens een woordvoerster van het LUMC zijn de schoonmakers in dienst van Hago en dat is dus ook de instantie die gaat over de arbeidsvoorwaarden. ,,Maar we zullen kennis nemen van wat ons wordt aangeboden bij de actie en we gaan het onderwerp werkdruk zeker bespreken met Hago.’’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.