VVD en GroenLinks: 'Biedt asielzoekers in Wassenaar vrijwilligerswerk'

Marieta Kroft
Wassenaar

Stimuleer vrijwilligerswerk bij de asielzoekers die binnenkort weer naar Duinrell komen. Daarvoor pleiten de Wassenaarse oppositiepartij VVD en coalitiepartij GroenLinks.

Tijdens de raadsvergadering van 12 oktober willen ze B en W in een motie opdragen ’vrijwilligerswerk door asielzoekers bij Wassenaarse sport-, buurt- en cultuurverenigingen te stimuleren en te faciliteren’.

,,Het idee komt voort uit een spontaan gesprek met Anouk van Eekelen na de vorige raadsvergadering’’, zegt Pieter Kolff van GroenLinks. ,,De actie van een linkse en rechtse partij geeft al aan dat we erop rekenen dat ook de anderen zich bij ons aansluiten.’’

Volgens Kolff, die werkzaam is bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), is er veel voordeel aan verbonden. Niet alleen worden verenigingen geholpen. ,,Ook bevordert het een actieve houding in de maatschappij, de integratie en het draagvlak onder de bevolking voor asielopvang.’’

Het is dit jaar de tiende keer dat Duinrell tijdens het winterseizoen zo’n zeshonderd asielzoekers opvangt. Aan het bieden van vrijwilligerswerk was tot nu toe niet gedacht.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.