Travel Tours opereert ’op het randje’

De misleidende brief van Travel Tours. Foto Menno Ringnalda

De misleidende brief van Travel Tours. Foto Menno Ringnalda

Redactie Leidsch Dagblad
leiden

Travel Tours, dat onlangs misleidende brieven rondstuurde aan senioren in deze regio, opereert op het randje van de wet. De politie zegt weinig te kunnen doen tegen dit soort verkoopbureaus.

De Consumentenautoriteit heeft meldingen gehad over dit bedrijf en beboette soortgelijke bedrijven met agressieve verkoopmethoden al eens. De brief van Travel Tours, waarin staat dat Leidenaren een prijs hebben gewonnen die ze kunnen afhalen bij Einstein lijkt op grote schaal te zijn verstuurd in Alphen, Leiden en omgeving.

Einstein-eigenaar Witteman heeft het bedrijf uiteindelijk de toegang tot zijn bovenzaal geweigerd. En ook Trots-eigenaar Daniëlle Paats in Alphen aan den Rijn geeft geen toestemming aan Travel Tours de partij te houden.

De politie laat weten weinig te kunnen doen omdat deze bedrijven strikt gezien de wet niet overtreden. De Consumentenautoriteit daarentegen kan wel bedrijven beboeten als die te agressief verkopen of mensen misleiden. Ook Koninklijke Horeca Nederland laat weten ’bekend te zijn met dit soort gevallen’. ,,Het gaat om BV’s die vaak hun naam veranderen en steeds in andere regio’s opereren. Daardoor valt het minder snel op’’, zegt woordvoerder Joris Prinssen. ,,Restaurants die dit meemaken doen er goed aan om collega’s te waarschuwen. Het is heel vervelend als je goede naam gebruikt wordt voor dit soort misleidende verhalen.’’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.