GHC veilig, RCL zet stap in die richting

Hielke Biemond
Eerste klasse

,,Ik ben blij dat de druk nu weg is. Jammer dat we nog in die situatie terecht zijn gekomen en zeker ook onnodig, maar al met al mogen we tevreden zijn met dit seizoen’’, sprak Dennis Olman na de 2-1 thuiszege op Alexandria ’66.

GHC blijft dus eersteklasser. De Leidenaars kwamen eerst op achterstand, maar Martijn van Leeuwen bracht de gelijkmaker op het scorebord. De thuisploeg had uiteindelijk recht op drie punten en die kwamen er ook, hoewel daar een Rotterdams eigen doelpunt voor nodig was. Veilig is RCL nog niet, maar rechtstreekse degradatie is vrijwel zeker afgewend na de 2-0 tegen Haaglandia. De Leiderdorpers moeten in principe afrekenen met Voorschoten ’97 of Forum Sport voor een plek in de nacompetitie. RCL had het eerst lastig, maar kwam vervolgens bovendrijven. Tommy Sinteur opende de score, waarna Nick van Bemmel meer vreugde bracht.

In 1A had ARC geen kind aan De Meern (5-0) en door dat resultaat zijn de Alphenaren bij winst volgende week op degradatiekandidaat Nivo Sparta verzekerd van de nacompetitie. Gert Labots maakte het enige doelpunt voor rust. Luc Samson (2), Sam Ruinaard en Daan van Leeuwen scoorden erna.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.