VVSB is gewend aan de tweede divisie

Joris Zandbergen
Lienden

VVSB lijkt langzamerhand van de ’schrik’ bekomen te zijn. Na een valse start in de tweede divisie, met verlies in de eerste twee duels, volgde de ploeg van Wilfred van Leeuwen de bekerzege van woensdag op met winst bij FC Lienden.

Woensdag won VVSB in de verzengende hitte van Hercules in de beker. ,,Die wedstrijd heeft de jongens leeg getrokken’’, zei Van Leeuwen. In het treffen hield zijn elftal echter ook voor het eerst de nul, nadat de doelpunten de Noordwijkerhouters in de eerste twee competitiewedstrijden om de oren waren gevlogen.

Het was even wennen geweest aan de fysieke hardheid en de handelingssnelheid waarmee de nieuwe tegenstanders VVSB tegemoet treden. Ook FC Lienden, getraind door Hans Kraay junior, speelt stevig voetbal, maar deze keer hield de Cupfighter van vorig seizoen zich staande.

Aanvankelijk gold dat alleen voor het verdedigende werk, want de bezoekers sprongen in de eerste helft in het Betuwedorp ongelooflijk slordig om met de bal. ,,Daar praten we ook over’’, zei Van Leeuwen. ,,We maken de spelers er bewust van en laten beelden zien. Tegen Maassluis en Kozakken Boys was het niet anders’’, aldus de trainer die Tomas Tavilla en Tommy Bekooij buiten de basis hield. ,,Het zijn goede spelers maar ik ben nog niet tevreden over wat ze brengen. Bovendien hebben we meer dan elf basisspelers.’’ Het noopte Van Leeuwen er toe om te beginnen met Guido Pauw als linksbuiten. ,,Voor zijn eerste basisplaats heeft hij het goed gedaan’’, vond zijn coach.

Na een helft lang wennen aan de druk van FC Lienden kwam VVSB na rust aanvallend los. Het waren twee verdedigers die het ijs braken. Zeven minuten na de hervatting tikte Jordy Zwart binnen na een goede vrije trap van Stefan Kraaijvanger.

De treffer gaf de Noordwijkerhouters zichtbaar zelfvertrouwen. Aanvallers Maikey Parami en Giovialli Serbony werden meer in het spel betrokken, Frans van Niel fleurde op en rechtsback Richelo Fecunda voorzag zijn team van aanvallende impulsen.

Schwung

Met de enthousiaste Tim de Rijk na een uur in het veld voor Pauw kreeg het spel van VVSB nog meer schwung. De Rijk liet nog wel een enorme kans onbenut, maar herstelde even later zijn fout door na een combinatie met Serbony prima binnen te schieten. Het was de beslissing in de wedstrijd

,,Ik ben blij en opgelucht’’, sprak Van Leeuwen. ,,In de tweede helft gingen we meer vooruit voetballen en waren we eigenlijk heer en meester. Er komt altijd ruimte om te voetballen.’’ De oefenmeester kon tevreden constateren dat ook zijn wisselspelers een goede bijdrage hadden geleverd. ,,De jongens die ik achter de hand heb, zijn ook basisspelers eigenlijk. Dat is lekker. Dat we nu twee keer hebben gewonnen na onze slechte start geeft vertrouwen. Vandaag hadden we nog wel een grotere uitslag neer kunnen zetten, maar de nul houden telt ook zeker. We gaan ons met een goed gevoel voorbereiden op Jong Vitesse.’’

VVSB: Van der Meer, Fecunda, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Jozic (61. De Rijk), Van Niel, Ruigrok, Parami, Serbony (85. Van der Slot), Pauw (70. Bekooij).

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.