Teleurstellend verlies schakers LSG in slotronde

Jan Bey
Schaken

LSG IntelliMagic heeft in de gezamenlijke slotronde van de meesterklasse in Bunschoten een van zijn slechtste prestaties van het seizoen geleverd.

LSG kwam op in de sterkste samenstelling van alle meesterklasseteams maar werd met 5½-4½ verslagen door het reeds gedegradeerde Charlois/Europoort. ,,Een slechte laatste wedstrijd. Of de uiterst geringe kans op de landstitel heeft meegespeeld is onbekend’’, aldus teamcaptain Folkert-Jan Geertsma.

De start was nog veelbelovend. Op een groot aantal borden keek LSG tegen een betere stelling aan en Michiel Bosman sloot zijn uitstekende seizoen af met een gedegen remise en daarmee een meesternorm. De Duitse meester in LSG-dienst Jan Sprenger bracht LSG nog op voorsprong, maar daarna ging het in hoog tempo mis. Rond de tijdnoodfase blunderde steunpilaar Predrag Nikolic pardoes een vol stuk weg. Arthur Pijpers werd weg gecounterd en ook jeugdtalent Casper Schoppen leed een nederlaag toen hij de Leidse grootmeester Erik van den Doel namens de Rotterdamse ploeg met groot materiaal zijn stelling zag innemen.

Na een ontsnapping van Jan Willem de Jong met remise en Eelke Wiersma die een pluspion niet kon verzilveren (eveneens remise) kwam LSG hoopvol terug tot 4½-4½ dankzij winstpartijen van Rudy van Wessel en Jelmer Jens. Het slot van de partij van Mark van der Werf was in lijn met de Leidse strijd: twee ernstige misgrepen van zijn kant. Volgend seizoen zal LSG zeker weer tot het rijtje titelfavorieten behoren, maar zoals het er nu naar uitziet gaat er wel één ding veranderen: Geertsma heeft aangekondigd te stoppen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.