Sporting Trigon achterhaalt Pernix op ranglijst

Gertjan van Geeng.van.geen@hollandmediacombinatie.nl
Leiden

Sporting Trigon heeft zaterdag sportieve revanche genomen op stadgenoot Pernix. Nadat het eerder dit seizoen verrassend onderuit ging in De Zijl, was de ploeg van trainer Maarten van Vliet in de Vijf Meihal duidelijk een maatje te groot: 24-16.

De ontmoeting in de overgangsklasse C ging slechts om de eer. Voor zowel Trigon als Pernix stond er niets meer op het spel. Het ongenaakbare Tempo uit Alphen aan den Rijn werd vorige week al kampioen, toen de twee Leidse ploegen zich definitief veilig speelden.

Bovendien stonden er voor beide reserveteams grotere belangen op het spel. Het tweede van Sporting Trigon kon in eigen huis kampioen worden tegen directe concurrent Wageningen en deed dat dan ook. Het speelt volgend seizoen in de reserve overgangsklasse. Pernix 2 kon uit bij Fiks 2 een stap richting de titel zetten, maar de directe concurrent haalde een fikse streep door de rekening (24-16) en gaat nu zelf aan de leiding.

In de Vijf Meihal maakten beide hoofdmachten er grotendeels een zooitje van. Ontelbare keren balverlies leidde tot een rommelig duel, met Trigon als bovenliggende partij. Bij rust (13-7) was het gat al geslagen, het grootste verschil ontstond bij 19-10.

Door de zege achterhaalde Trigon de rivaal op de ranglijst. Beide ploegen staan gedeeld derde.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.