Geen roeifinale voor supertalent Isabel van Opzeeland van Die Leythe

Coen Eggenkamp
Leiden

De pas 15-jarige Isabel van Opzeeland is er niet in geslaagd een finaleplaats te behalen bij de Coupe de la Jeunesse, een prestigieuze Europese wedstrijd die vaak door de roeibond wordt gebruikt om talenten ervaring op te laten doen.

De roeister van de Leidse vereniging Die Leythe kwam in het Poolse Poznan uit in de dubbelvier en geldt volgens bondscoach Ronald Florijn als één van de grootste talenten die Nederland ooit heeft gekend. Ze kwam met roeien in aanraking via de talentendag van sportkoepel NOC NSF.

Daarvoor deed Van Opzeeland aan atletiek. ,,Ik vond dat niet meer zo leuk omdat ik er niet zo goed in was’’, vertelt ze. ,,Roeien blijkt helemaal mijn ding. Je kan het in je eentje doen, maar ook in een team. Dat veelzijdige spreekt me erg aan.”

Van Opzeeland doet pas een klein halfjaar aan de sport en voldoet nu al aan de selectiecriteria van de roeibond. Dat ze met haar ploeg de finale niet haalde bij de Coupe de la Jeunesse, vond het talent niet zo erg. ,,Het is sowieso moeilijk voor mij om overal een beeld bij te hebben, doordat ik het nog maar zo kort doe. Ik vond hier starten dan ook al behoorlijk spannend. Maar we hebben niets weggegeven en zijn er vol voor gegaan. Dan kan je niet anders dan tevreden zijn.”

Daarnaast bleken de tegenstanders veelal een stuk ouder te zijn.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.