Onderscheiding voor Leidse professor

De Leidse professor Jan Willem Coubergh krijgt een lintje voor zijn verdiensten in de medische wetenschap / archieffoto HDC Media

Redactie Leidsch Dagblad
leiden

Leidenaar professor Jan Willem Coebergh is door de koningin benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Coebergh heeft grote verdiensten op medisch terrein. Hij was bijzonder hoogleraar Kankersurveillance aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Tijdens zijn loopbaan heeft hij zich ontwikkeld tot een internationaal zeer toonaangevende en gerespecteerde onderzoeker en onderwijzer op het gebied van de epidemiologie van kanker. Hij hoort tot de pioniers op dit terrein en zijn inzet voor de kankerregistratie in Zuid-Nederland is opmerkelijk en van groot en blijvend belang gebleken. Daarnaast heeft hij veel werk verricht voor het Koningin Wilhelmina Fonds en voor vele nationale en internationale organisaties.

Als voorzitter van Federa, de Federatie Medisch Wetenschappelijke Verenigingen, heeft hij zich zeer beijverd voor de totstandkoming van de gedragscode Goed Gebruik. Deze code heeft een landelijk karakter voor de omgang van menselijk lichaamsmateriaal en geniet navolging en respect in het medisch wetenschappelijk onderzoek.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.