FC Lisse onderuit tegen Excelsior Maassluis

FC Lisse onderuit tegen Excelsior Maassluis
Lisse

Opnieuw een teleurstelling voor FC Lisse: na de midweekse uitschakeling in de strijd om de KNVB-beker ging het ook zaterdag in competitieverband mis. In een duel met veel strijd en weinig hoogstaand voetbal verloren de geel-blauwen met 2-3 van Excelsior Maassluis.

De thuisploeg startte ongelukkig. Bij zijn eerste balcontact verdraaide de fel op de huid gezeten Koen Fokkema de knie, waardoor hij rap moest afhaken. Thierry Monteny verving hem. De bezoekers, die over een licht veldoverwicht beschikten, kwamen halverwege de eerste helft op 0-1 via de rappe Gerwin Lake.

Vlak na rust tekende Niels Buijs met een van richting veranderd afstandsschot voor de gelijkmaker. Niet veel later moest Lisse met tien man verder na rood voor Bert Koomen. Excelsior profiteerde en kwam door een rake uithaal van Stephan Kruithof op 1-2. Na tweemaal geel voor Maassluis-speler Vincent van den Berg kon het duel alle kanten op. Nadat Daan Blij fraai voor 1-3 had gezorgd, bracht Boyd Stevens de spanning terug. Het bleef tot het einde spannend, mede omdat Lisse-goalie Wesley Storm een strafschop van Kruithof keerde.

Meer nieuws uit Sport Regionaal