Twee jaar cel voor steekpartij

Annelies Karman
Den Haag / Alphen aan den Rijn

De Haagse rechtbank heeft de 26-jarige Mohamud Y. veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk. Daarmee geeft de rechter een lagere straf dan het Openbaar Ministerie (OM) had geëist. De officier wilde Y. drie jaar in de cel hebben, waarvan slechts een half jaar voorwaardelijk.

Y. stak in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 januari met een vleesmes twee Alphenaren in hun woning aan de Wagenmaker, bedreigde - met denkbeeldige wapens - vier politieagenten en vernielde twee auto’s door een kookplaat uit het raam naar beneden te gooien. Verder wordt Y., die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, schuldig bevonden aan het stelen van een mobiele telefoon, wiet en 35 euro, en van het slopen van de slaapkamerdeur. De slachtoffers waren een man (27) en een vrouw (21). Hij werd verwond aan zijn hals en nek, zij hield er een schram onder haar oog aan over.

Die nacht leidde de nasleep van de steekpartij tot flinke commotie. De man dreigde onder andere dat hij met een geweer zou schieten en een handgranaat zou gooien. De politie rukte in groten getale uit - met helikopter - en kon hem pas tegen 01.30 uur aanhouden.

Van een poging tot brandstichting, door het opendraaien van de gaskraan, wordt hij niet langer verdacht. Daarvoor sprak het OM hem vrij wegens onvoldoende bewijs.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.