Nalatenschap pater Claassen geveild

Redacteur Rijn en Veen
Hazerswoude-Rijndijk

Schilderijen en gedichten van wijlen pater Godfried Claassen worden zondag 18 november geveild in Hazerswoude. De opbrengst gaat naar Stichting Parkinson Nederland.

Claassen overleed op 1 februari van dit jaar. Hij was lange tijd, van 1965 tot 2002, karmelietenpater van de Michaël en Bernardusparochie in Hazerswoude-Rijndijk. Hij was buitengewoon geliefd, speelde jarenlang Sinterklaas in Koudekerk en bovendien was hij de laatste veertig jaar van zijn leven gegrepen door de schilderkunst. Hij bleek een talentvol kunstenaar. Hij liet zich inspireren door belangrijke figuren uit de Karmeltraditie, Bijbelse thema’s, verre reizen en wereldgodsdiensten.

Vanwege de ziekte van Parkinson moest Claassen zich begin deze eeuw terugtrekken uit de parochie. De laatste tien jaar van zijn leven sleet hij in een verzorgingshuis in Wijchen.

Na zijn overlijden bleven honderden werken achter: tekeningen, aquarellen, landschappen, portretten, model- en stadsgezichten. Daarnaast bleek hij ook de dichtkunst te beoefenen. Ongeveer 250 van zijn werken komen 18 november vanaf 13.30 uur onder de hamer in gebouw Het Anker aan de Chopinlaan in Hazerswoude-Rijndijk.

Een voorproefje van het aanbod is te zien op www.heiligethomas.nl of www.hetanker-hazerswoude.nl of vanaf vandaag in Het Anker zelf.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.