Heerlijk avondje voor SJZ

Evert Hogervorst van SJZ stopt Joep van Vuren af. Foto Hielco Kuipers

Hielke Biemond
Zoeterwoude-Dorp

Een lekker nummertje is het hoor, ’I gotta feeling’ van The Black Eyed Peas. Zéker als je net een heel belangrijk potje hebt gewonnen. Niet voor niets knalt het lied meteen na de derby SJZ-Meerburg door de speakers van sportpark Haasbroek. Extra zout in de wonden van Meerburg, want de Rijndijkers zullen gisteren een allesbehalve heerlijk avondje hebben gehad.

,,Als het maar niet weer 5-2 wordt’’, klinkt het vlak voor tijd veel op de tribune. Verontruste Meerburg-aanhangers denken met gruwel terug aan februari van dit jaar, toen hun ploeg met die cijfers terug naar de Rijndijk werd gestuurd. Zo ver komt het niet, maar de 4-2 voor SJZ voelt ook niet echt prettig voor de zwart-wit Meerburgharten.

Het zal de Dorpers worst wezen. SJZ had de punten heel hard nodig en om dan tegen uitgerekend aartsrivaal Meerburg voor het eerst in twee maanden met winst van het veld te stappen, voelt lekker. Heel lekker.

,,Meerburg kwam precies op het juiste moment’’, zegt SJZ-trainer Rob van den Wijngaard. ,,We hebben een slechte reeks gehad. Hoewel we soms wel beter waren dan de tegenstander, verloren we vaak. Voor een wedstrijd tegen Meerburg is iedereen gebrand op een overwinning. Dat goede gevoel hadden we heel hard nodig. Als we dat kunnen meenemen naar volgende week en punten pakken tegen UDO, sluiten we gewoon weer aan bij de middenmoot en is er niets aan de hand.’’

Met een klap zet aanvoerder Kevin Bos een krat bier voor de kleedkamerdeur van SJZ. Ondanks de regen en koude wind staat bijna iedereen van de thuisploeg buiten een feestje te vieren. Uitblinker Nils Slingerland, de snelle linksvoor en maker van het vierde doelpunt, wordt in de armen gevlogen door ploeggenoten en toeschouwers. ,,Echt lekker dit. In de eerste helft ging het moeilijk, maar na rust ging het echt goed. We voetbalden zo lekker. Heerlijk, heerlijk. Ik ben zo blij!’’

Invaller Sietse Loos kan zijn glimlach ook niet onderdrukken. Hij stapte wederom als winnaar van het veld in de tweestrijd met zijn oudere neef Gidion. Onder toeziend oog van zijn ouders, én zijn oma. ,,Ze is toch gekomen’’, zegt hij grijnzend. Afgelopen week dachten hij en zijn neef nog dat hun grootmoeder de Zoeterwoudse clash aan zich voorbij zou laten gaan.

Getuige

Samen met 600 andere Zoeterwoudenaren is oma Loos echter getuige van een fraai treffen. Al na twee minuten kopt Bos een corner van Corne Berg binnen. Een kwartier later prijkt er 2-0 op het scorebord. Daan Hoogbruin, nota bene een van de kleinste spelers van het veld, is het dit keer die een hoekschop van diezelfde Berg binnenkopt.

Die 2-0 zorgt echter niet voor overdreven euforie bij SJZ. Al vijf keer eerder dit seizoen stonden de Dorpers met 2-0 voor, om vervolgens keihard te verliezen. ,,Ik kneep hem wel’’, zegt Van den Wijngaard. ,,Zeker toen Mats van der Poel bijna meteen 2-1 maakte.’’

In de kleedkamer drukt hij zijn spelers op het hard om te blijven voetballen en de ruimtes tussen de linies van Meerburg te vinden. ,,Daar zijn ze kwetsbaar.’’ Dat blijkt vijf minuten na rust bij het doelpunt van Berg en wat later ook bij de heerlijke snelle counter die Slingerland afrondt. Van der Poel maakt daarna nog 4-2, maar het slotoffensief van Meerburg brengt de Rijndijkers niet dichterbij.

Na afloop zijn er oprechte felicitaties voor de thuisploeg, die een heel mooie avond tegemoet gaat.

SJZ: Van Diemen; Hulsbos, Van Rijt, Bos, Plooij (69. S. Loos), Willemse, Berg, Hogervorst, H. Coret (87. D. Coret), Hoogbruin, Slingerland.

Meerburg: Bom; B. Verboon (57. Van Wetten), G. Loos, Van der Meer, Brandsma, K. de Jong, J. de Jong, Candido (75. Schuitemaker), Van der Poel, Van Vuren, Paap.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.