Inloopavond alternatief patiëntendossier

Leiden

De gebruikersvereniging van het systeem CitoLive, ontwikkeld door huisartsen uit de Leidse regio, organiseert vanavond in de Mc Clean Wasserette aan de Hoge Woerd 111a van 17.00 tot 19.00 uur een bijeenkomst voor geïnteresseerden.

Tijdens de oprichtingsbijeenkomst kunnen aanwezigen vragen stellen aan de ontwikkelaars van het systeem over privacy en veiligheid. Ook is er de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en wensen voor de verdere invulling van het systeem te delen met de ontwikkelaars en huisartsen.

Verder zal een van de initiatiefnemers van het systeem, de Leidse huisarts Walter Schrader, een voordacht houden over de preventie van huid- en longziekten door verstandig gebruik van een wasmachine.

CitoLive is het eerste patiënten participatie portaal ter wereld. De ontwikkelaars willen met dit systeem een alternatief met meer controle aanbieden voor het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Patiënten kunnen zelf invloed uitoefenen op de zichtbaarheid van gegevens voor anderen. Door het beheer over medische gegevens bij de huisarts en de patiënt te leggen, is de privacy gegarandeerd. Bij het EPD ligt het beheer van de gegevens bij een externe partij, het Landelijk Schakelpunt.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.