Ultieme triomf lonkt voor Grasshoppers

Hielke Biemond
Basketbal

De Wit-Grasshoppers kan volgende week zaterdag in Zwolle ongeslagen kampioen van de eerste divisie worden.

Ook de tweede halve finale tegen Attacus werd gewonnen, al was het verschil (89-82) een stuk kleiner dan in de heenwedstrijd. Het was alweer de 22ste zege van het seizoen voor de Katwijkse basketballers.

Grasshoppers kreeg het nodige fysieke weerwerk van Attacus, maar had niettemin de gehele wedstrijd de leiding. Een excellerende Joey Schelvis nam zijn team bij de hand.

De meeste tijd bleef het verschil rond de tien punten. Halverwege leidde Grasshoppers met 46-39, al kwam Attacus nog een keer terug tot 68-65 aan het einde van het derde kwart. Het lengteoverwicht en de overmacht in de rebound gaf uiteindelijk de doorslag voor de Katwijkers, die zich nu kunnen opmaken voor een finalewedstrijd tegen het Rijswijkse Lokomotief.

Reitsema keek alvast met een schuin oog naar de tegenstander in de finale in Zwolle op zaterdag 16 mei. ,,Lokomotief is een jonge ploeg met een paar leuke spelers. Wij zijn misschien iets meer ervaren.”

De kampioen van de eerste divisie maakt automatisch de stap naar de promotiedivisie, het hoogste amateurniveau. Voor de verliezer staat die deur nu plotseling ook op een kier doordat Rotterdam 2 zich na dit seizoen terugtrekt. Reitsema: ,,Het zou mooi zijn als voor de finale al bekend is dat beide teams kunnen promoveren.” En met een kwinkslag: ,,Wij winnen het hele seizoen alles. Als we de finale verliezen, dan kap ik er gelijk mee.”

,

Topscorers Grasshoppers: Schelvis 30, Grimbergen 18, Van Rhijn 13.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.