Nieuwe trainer Teylingen: ’Dit moet en dit gaat eruit’

Mart Spierdijk
Nootdorp

Het was ongetwijfeld niet het officiële debuut wat Teylingen-trainer Mark van Wonderen voor ogen had. Tegen RKDEO kreeg de Alkmaarse oefenmeester zondag wel een goede introductie die de problemen van Teylingen helder blootlegde: 4-3.

De tussentijdse overstap van Van Wonderen leek op het eerste gezicht opmerkelijk, maar zijn drang om een ploeg in de voetbalrijke Bollenstreek te trainen was groter dan de wil om met zijn oude club Alkmaarse Boys nacompetitie te behalen en dus te presteren. ,,Bij mijn oude ploeg gaven maar liefst zes man aan dat ze volgend seizoen niet verder gaan. Ik was toen ook al in gesprek met Teylingen over volgend seizoen. Op het moment dat Laurens (Mouter red.) zijn blessure naar voren kwam, heb ik besloten de kans meteen aan te pakken’’, verklaarde Van Wonderen.

Daarom zat Mouter zondag voor het eerst als betrokken toeschouwer op de tribune en was de regie in handen van Van Wonderen.

Op het trainingskamp in Benidorm begon de overdracht en werd er aan terugkerende problemen gewerkt, maar beiden zagen zondag hoe Teylingen nog met dezelfde knelpunten stoeide als in de eerste seizoenshelft: een gebrek aan meedogenloosheid achterin en met name bij dode spelmomenten. Het lijkt een klein, trainbaar mankement, maar toch doet het Teylingen te vaak de das om.

De wedstrijd tegen RKDEO leverde dus eigenlijk een vertrouwd spelbeeld op; Teylingen creëert een veldoverwicht en kansen, maar loopt door persoonlijke fouten achterin tegen een (te grote) achterstand op die niet meer kan worden goed gemaakt.

Voor de nieuwe oefenmeester is daar niet aan te wennen. En dat is misschien wel precies wat de Teylingers nodig hebben. Iemand die ze wakker schudt. ,,Aan al onze tegendoelpunten gaan kleine persoonlijke foutjes vooraf. Dat kan een keer in een wedstrijd gebeuren, maar niet vier keer’’, aldus Van Wonderen.

Zo keek Teylingen na een uur voetballen tegen een 4-1 achterstand aan. Jaap Zwetsloot had in de eerste helft nog 1-1 gemaakt en Tom en Huub van der Vlugt maakten na rust nog 4-2 en 4-3, maar dat was al te laat.

Dus had Teylingen weer eens leuk gespeeld, maar zonder resultaat. Het enige verschil was gelukkig de strijdbaarheid van Van Wonderen na afloop: ,,Als iets zo vaak gebeurt, dan overkomt het je niet. Dit moet eruit en dit gaat eruit.’’

Teylingen: Hartevelt, R. van der Krogt (45.Hielkema), Hulsbosch, Dolieslager, M. van der Krogt, M. van der Vlugt (71. H. van der Vlugt), D. Zwetsloot, T. van der Vlugt, J. Zwetsloot (66. Van der Voort), Safi, Langeveld.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.