In Keukenhof betrapte zakkenrolster de cel in

Arjan Schuiling
Den Haag/Lisse

Een 38-jarige vrouw uit Papendrecht is gisteren door de Haagse politierechter veroordeeld voor een poging tot zakkenrollerij. De vrouw probeerde 15 april van dit jaar haar slag te slaan bij een oudere bezoeksters van bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse. De vrouw kreeg twee weken cel.

Keukenhof heeft wel vaker te maken met bendes van zakkenrollers die het voorzien hebben op de bezittingen van argeloze, buitenlandse bezoekers die helemaal opgaan in de bloemenpracht. Daarom patrouilleerden er afgelopen seizoen geregeld agenten in burger in het Lissese park.

Zo’n agent zag verdachte Aajka G. en twee van haar nichtjes (18 en 26 jaar) een stel oudere dames tegemoet wandelen. Een van die dames droeg een schoudertas. Direct na het passeren maakte het drietal een scherpe draai van 180 graden, zo viel de agent op.

De drie volgden de oudere dames steeds dichterop en Aajka G. stak haar hand uit richting de tas. Maar kennelijk kregen de Papendrechters toen door dat ze in de gaten werden gehouden. Ze maakten namelijk opnieuw een scherpe draai en verlegden plotseling hun aandacht naar de bloemen waarvan ze driftig foto’s begonnen te maken. Het drietal werd daarop aangehouden.

Tot een ondervraging door de rechter kwam het gisteren niet want de verdachte en haar nichtjes - inmiddels in afwachting van de behandeling van hun zaak op vrije voeten gesteld - kwamen niet opdagen. De zaak werd daarom bij verstek afgedaan.

De nichtjes werden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs van medeplichtigheid. Hun tante werd wel schuldig bevonden aan een poging tot zakenrollen. Zij had al een strafblad op het gebied van zakkenrollerij en winkeldiefstal. Mede daarom vond de rechter de eis van de officier van justitie, zes dagen voorwaardelijke celstraf, niet ver genoeg gaan.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.