Ter Leede deelt flinke tik uit aan concurrent Buitenveldert

Welmoed de Lang
Vrouwenvoetbal

Ter Leede speelde koploper Buitenveldert na rust van het veld en komt met de 4-0 overwinning op twee punten van de nieuwe koploper Barendrecht.

,,De eerste helft waren we al beter, maar speelden we nog niet zo goed als we kunnen”, aldus trainer Wim Bouckaert, wiens ploeg via Kim Zethof al wel een 1-0 voorsprong had genomen. ,,Toch kon nog veel beter. We hadden nog te veel ontzag. Na rust speelden we geweldig. Buitenveldert is nauwelijks aan de bal geweest. Supermooi om te zien.”

De ploeg van voormalig Ter Leedetrainer Don Koehorst kon alleen met wat dode spelmomenten gevaar stichten, maar verder was het Ter Leede dat de klok sloeg. Kitty Susan zette na een uur de 2-0 op het bord, waarna opnieuw Zethof en de ingevallen Romy Guyt de score uitbreidden. De laatste viel na twee maanden blessuretijd prima in. ,,Als iedereen heel blijft, gaan wij van niet veel clubs meer verliezen. We krijgen onder andere Barendrecht nog. Ik zie het hoopvol in.”

RCL boekte een belangrijke 1-0 zege op RVVH. ,,Als we nog wat willen, moeten we deze wedstrijd winnen”, had trainer Janet Griffioen vooraf gezegd en haar ploeg begon dan ook fel aan het duel. De Ridderkerksen, die RCL in de heenwedstrijd nog met 4-0 kansloos hadden gelaten, kregen de bal niet bij hun snelle spitsen. Een prima spelend middenveld en misschien nog wel betere achterhoede hielden de gasten van het Leiderdorpse doel. Tien minuten na de pauze volgde de treffer van Marijke van den Berg. Griffioen: ,,Een terechte overwinning. We speelden echt als collectief.”

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.