De Kopermolen is nu 'aan de beurt'

Loman Leefmans
Leiden

Nu de opknapbeurt van winkelcentrum Stevensbloem eindelijk is begonnen, is het de beurt aan de Kopermolen. Dat vindt de plaatselijke PvdA die een voorstel gaat doen om 30.000 euro te reserveren. ,,Als aanzetje'', aldus duo-raadslid Erica de Leeuw.

Tussen de eerste opknapschetsen en de daadwerkelijke renovatie van de Stevensbloem zit bijna een heel decennium. Eind vorige maand is het werk bij het winkelcentrum in de Stevenshof eindelijk van start gegaan, voor de PvdA het juiste moment om de aandacht nu naar de Kopermolen te verschuiven. Ook dit winkelcentrum kan wel wat herinrichting gebruiken, menen de sociaal-democraten.

Vijf maanden geleden nog, tijdens een bewonersavond, klaagden veel Merenwijkers over de Kopermolen. Het was er troosteloos, met veel leegstand, en een aanzienlijk deel van de klagers ging zelfs liever naar de Leiderdorpse Winkelhof om boodschappen te doen. Vorm Vastgoed, eigenaar van de Kopermolen, opperde toen al omvangrijke opknapplannen. Een nieuw dak en het rechttrekken van de 'kronkelige poot' liggen in de planning. ,,En vooral veel meer parkeerplaatsen'', zo meldde Gert-Jan Vlug van Vorm Vastgoed toen.

Voor de parkeerplaatsen heeft Vlug de gemeente nodig en de onderhandelingen daarover lopen nog. De PvdA wil niet dat een dergelijk spel van loven en bieden ervoor zorgt dat de renovatie van de Kopermolen ook jaren gaat duren zoals bij de Stevensbloem. ,,Daarvoor dient ook ons voorstel, om nu alvast budget opzij te zetten'', aldus De Leeuw.

De 'troosteloze' Kopermolen kreeg onlangs nog een enorme opsteker. In een groot regionaal onderzoek scoorde het winkelcentrum bovengemiddeld. Dat had met de aanwezigheid te maken van drie supermarkten en veel potentiële klanten. Maar die moeten er dan wel komen winkelen en een 'betere buitenruimte' kan daarbij helpen, zo stelt de PvdA. Want het is er nu rommelig en versteend, terwijl diverse verkeersstromen in de omgeving niet veilig zijn. Als de Kopermolen eenmaal op de politieke agenda staat, wat is dan het volgende wijkwinkelcentrum? De Leeuw: ,,Het beste zou natuurlijk zijn als er daarna geen lijst meer is.''

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.