De Zijl houdt top in zicht

Wim Siera
Waterpolo

Het is dringen geblazen in de eredivisie bij de mannen. Maar liefst vijf ploegen strijden de komende weken om de beste uitgangspositie voor de nacompetitie.

Het verschil tussen de nummer een en de nummer vijf bedraagt maar zes punten. Het Ravijn gaat aan kop met 34 punten. Landskampioen UZSC staat vijfde met 28 punten, maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld. De Zijl Zwemsport doet dit jaar niet onder voor de topploegen. De Leidenaars hebben drie punten minder dan de lijstaanvoerder uit Nijverdal.

Zaterdag won De Zijl alweer voor de zesde maal op rij. In Gouda was Donk niet in staat de Leidse serie te doorbreken. De nummer twee van de ranglijst zegevierde met 6-8.

Na een gelijkopgaande strijd (2-2 en 4-3) maakten de in prima vorm verkerende bezoekers het verschil in de derde periode (4-6). Die voorsprong gaf De Zijl in het slotkwart niet meer uit handen.

Daan Heiden en Tom Nederend maakten allebei twee doelpunten. Daan Samson, Tim van der Meer, Omar Qachach en Jasper Haasnoot maakten er één.

Pas op de plaats

AZC maakt in de strijd om een goede klassering voor de nacompetitie voorlopig even pas op de plaats. De Alphenaren hebben 22 punten verzameld uit 14 wedstrijden en staan op de zesde plaats. Zaterdag liep AZC averij op tegen Polar Bears. In Ede bleef de ploeg van trainer Ron van der Wild steken op 9-9.

De 9-8 van Kjell Wansleeben was niet voldoende om de zege uit het vuur te slepen. Vlak voor tijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Adam Maklari scoorde drie keer. Yuri Szeles maakte er twee en Paul Verweij, Andreas Mirales en Jort Stienstra schoten eenmaal raak.

Ook De Ham kon zaterdag niet aan de heerschappij van ZVL tornen. De Leidse eredivisionist zette de ploeg uit Wormerveer zonder te grote problemen opzij. ZVL won met 15-9.

Voor de pauze was de wedstrijd al beslist (7-2). Topscorer was Malissa van Rijn met vijf goals. Marlous Cabout was met vier doelpunten ook lekker op dreef. Marianne de Groot (2), Britt van Dam, Iefke van Belkum en Roline Schuyt droegen ook bij aan de score.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.